1600 случая на ден от 23 август, а за края

...
1600 случая на ден от 23 август, а за края
Коментари Харесай

Витанов: 3000 дневно ще са случаите на коронавирус в края на август

1600 случая дневно от 23 август, а за края на месеца – 3000 – това предвижда математикът проф. Николай Витанов, говорейки с термина " контролно число " за разпространяването на ковид т.е. може да не е тъкмо толкоз, само че няма да е надалеч от тези стойности. Удвояват се случаите на 8-10 дни, пресметна той.
Към края на идната седмица ще има зони в алено по Националния действен проект. Мерки мисля в този момент са взети единствено в Пловдив и Плевен. Има си проект, за жалост той не се извършва, счита Витанов. Според него, заложените в проекта индикатори са малко по-хлабави, в сравнение с би трябвало.

Бургас, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик – това са най-уязвимите области съгласно Витанов, тъй като там имало импорт на вируса, по думите на математика.

Кой ще носи отговорност за нарасналата смъртност, откакто Националният действен щаб (НОЩ) го няма, попита още професорът пред bTV. И подсети, че НОЩ не е вземал присъединяване в решенията за ограничения до момента.

Може би 2-3 седмици ще продължи пика на Делта вълната в България, само че ние не сме там – през септември ще е. Луната спи и продължава да спи, а е време за дейности, настоя Витанов. Той пресметна, че към 5,5 млн. души нямат никаква отбрана против Делта разновидността, надлежно няма по какъв начин да се разчита броят на имунизираните и преболедувалите да окаже такова въздействие, че да понесем по-леко четвъртата вълна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР