16 загинали и най-малко 26 души в неизвестност - такава

...
16 загинали и най-малко 26 души в неизвестност - такава
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след земетресението на остров Хокайдо

16 починали и минимум 26 души в неопределеност - такава е равносметката от унищожителното земетресение, което през вчерашния ден удари Япония. Без ток към момента е повече от половината от остров Хокайдо. Десетки хиляди семейства нямат и вода. Спасителните интервенции не престават.

 © Българска телеграфна агенция
Денонощие след труса жителите на Хокайдо не престават да се борят с следствията. 5.3 млн. души към момента са без ток, 42 000 семейства нямат и вода. Там, където има генератори, се образуват дълги опашки от искащи да заредят мобилните си телефони.

Малкото градче Атсума беше измежду най-тежко засегнатите от бедствието. 26 души остават в неопределеност, издирвателните интервенции продължиха през цялата нощ.

Разрушената инфраструктура обаче прави и доставките на артикули от първа нужда невъзможни и локалните се опасяват, че скоро може да останат без храна.
Ясухиро Куросаки, гражданин на Атсума и притежател на магазин: Няма по какъв начин да създадем нови доставки, магазинът скоро ще остане изцяло празен. Много ни е тежко. Чиеми Мийазое, жителка на Атсума: Обичам града си и мисля, че множеството хора тук няма да си тръгнат. В момента всички си оказваме помощ, усещаме се като едно огромно семейство.
Туристи и локални хора бяха принудени да прекарат нощта на ж.п. гарите и летищата в очакване транспортните връзки да бъдат възобновени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР