16-ят събор на русофилите в България се провежда в събота

...
16-ят събор на русофилите в България се провежда в събота
Коментари Харесай

16-то издание на събора на русофилите край язовир Копринка

16-ят събор на русофилите в България се организира в събота край язовир " Копринка " до Казанлък. " Европа е по-силна с Русия “ е мотото, под което протича днешното издание.

Традиционният събор на придвижване " Русофили " се организира в разгара на абсурда към неговия ръководител Николай Малинов, който по-рано тази седмица бе упрекнат в шпионаж.

Председателят на придвижване " Русофили " и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Николай Малинов е упрекнат за това, че се е сложил в услуга на две съветски организации - " Двуглав орел " и Руски институт за стратегически проучвания (РИСИ), приемайки против възнаграждение да им служи като разузнавач. Това се е случвало в продължение на 10 години съгласно прокуратурата.

В момента Малинов е на независимост против 50 хиляди лева гаранция и е със възбрана да напуща страната. Самият той счита, че обвиняванията, че е разузнавач са обидни и несъстоятелни.

Проявите на днешния събор включват поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР