16-ят събор на русофилите в България се провежда днес, 14

...
16-ят събор на русофилите в България се провежда днес, 14
Коментари Харесай

Въпреки шпионския скандал, язовир „Копринка“ събира русофили за 16-и път

16-ят събор на русофилите в България се организира през днешния ден, 14 септември, край язовир " Копринка " до Казанлък. „ Европа е по-силна с Русия “ е мотото, под което протича днешното издание.
Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък са част от деянията включени в програмата, заяви БНР.

Съборът край крайбрежията на Копринка стартира с Концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц „ Пусть всегда будет солнце “, чийто финален стадий беше в петък вечерта в Казанлък.

Ще бъдат наградени спечелилите в Х Международен конкурс за детска рисунка " Обичам моята татковина “. Митингът на Национално придвижване „ Русофили “ стартира в 13 часа, разгласи Ирина Минева , ръководител на регионалния съвет на организацията.-->

Специален посетител на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният реализатор Христо Кидиков.



След шпионския скандал с ръководителя на придвижването Николай Малинов, повдигнатото му обвиняване в шпионаж и разпитите на други членове на организацията се появиха опасения, че обичайният русофилски събор може и да се провали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР