16 военнослужещи, от които 5 жени, които стават част от

...
16 военнослужещи, от които 5 жени, които стават част от
Коментари Харесай

Нови военнослужещи положиха клетва в Стара Загора  

16 военнослужещи, от които 5 дами, които стават част от 2-ра Тунджанска механизирана бригада днес положиха своята военна клетва на церемониален обред във военно формирование 44200 в Стара Загора. 

„ Днешният ден е празничен за всички, само че той е с изключително значение за членовете на персоналния състав на 2-ра механизирана бригада, тъй като в бойните ни редици постъпват почтени наши сънародници и сътрудници, подготвени да се посветят в работа на българския народ. Полагането на военна клетва е остаряла и свята воинска традиция, която се помни за цялостен живот - оня момент, споменът за който остава в сърцето и ни припомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „ Заклех се! “, сподели в словото си командирът на 2-ра Тунджанска бригаден военачалник Стоян Шопов. 

В бригадата предстоят още няколко приема на военнослужещи, а бригаден военачалник Шопов се надява, че акцията „ Бъди боец “, която продължава и тази година, ще ще даде резултат, тъй като има засилен интерес към нея. Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада благодари за поддръжката, която получават от институциите и акцентира, че ще продължава взаимната работа за издигане на имиджа на българската войска. 

На формалната гала участваха регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, сътрудника й от Хасково Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, секретарят на община Стара Загора Делян Иванов, общинския консултант Динко Михайлов, шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РД ПБЗН) - Стара Загора, близки на военнослужещите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР