16 ученици са получили максимален брой точки на изпита по

...
16 ученици са получили максимален брой точки на изпита по
Коментари Харесай

Пълните отличници по БЕЛ на изпита след седми клас са 16, а по математика – 141

16 възпитаници са получили оптимален брой точки на изпита по БЕЛ след VII клас, а по математика – 141. Toва сподели Евгения Костадинова, шеф на Дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ към МОН, представена от „ Фокус “.

От Министерството на образованието и науката допълниха, че междинният резултат по български език е 53,06 точки, а по математика – 33,62 точки.

„ По БЕЛ има близка осъществимост на отворените и затворените отговори, до момента в който по-математика затворените отговори са с по-голяма осъществимост “, уточни Костадинова и изясни, че част от учениците не са работили по отворените отговори.

От МОН прецизираха, че тази година има повече възпитаници със 100 точки и по двата предмета, както и по-малко с 0 точки.

На изпит по БЕЛ са се явили 55 567 възпитаници, а по математика – 55 474. По БЕЛ със 100 точки са 16 души, а с 0 т. – 107. По математика броят на получилите оптимален резултат е 141, а 109 са с 0 точки. Само един възпитаник е получил оптимален брой точки и по двата предмета, а с 0 т. и на двата изпита са 12 души.

С най-високи резултати и по двата предмета са районите София, Смолян, Перник и Варна. С най-ниски по БЕЛ са областите Ямбол, Сливен и Шумен, а по математика – Видин, Шумен и Монтана.

Училищата с най-голям резултат по БЕЛ са пловдивската математическа гимназия „ Акад. К. Попов “ и софийската математическа гимназия „ П. Хилендарски “. По математика най-добре са се показали възпитаниците на варненската математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ и софийската математическа гимназия „ П. Хилендарски “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР