16 респираторни вируса циркулират в страната, каза микробиологът проф. Тодор

...
16 респираторни вируса циркулират в страната, каза микробиологът проф. Тодор
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: 16 респираторни вируса ни атакуват през лятото

16 респираторни вируса циркулират в страната, сподели микробиологът проф. Тодор Кантарджиев.
Обикновено неразположението минава след седмица. 25% от хората боледуват две седмици, а тези, които имат да вземем за пример белодробни проблеми, може и три, сподели специалистът. 
Той уточни, че при заразяване най-честите признаци са болки в гърлото, кашлица, появяването на ларингит - при възрастните той се получава от вирусна зараза, която трае към седмица. Много оказват помощ инхалациите.
Проф. Кантарджиев предложи да заобикаляме контакти с кихащи и кашлящи хора. В лечебни заведения, чакални, асансьори да се носи маска. Честото миене на ръце също е неотложно.   
" Очакваме респираторните вируси да стартират да отслабват. Това ще се случи с покачването на температурите ", изясни микробиологът. 
Преди месеци Коронавирус пандемията си отиде, само че човечеството още лекува последствията от нея, сподели още проф. доктор Тодор Кантарджиев.
Той акцентира, че 6 месеца след преболедуването хората още имат проблеми със здравето.
" Едно от последните неща, които станаха ясни, е засягане на нервус вагус. Затова имат усложнения в мисленето, по тази причина би трябвало да потърсят консултация с психиатър. Тези, които имат провали по имунната система, би трябвало да вземат доста съществени ограничения за здравето си ", уточни професорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР