16 пъти над нормата е била концентрацията на опасни вещества

...
16 пъти над нормата е била концентрацията на опасни вещества
Коментари Харесай

16 пъти над нормата е замърсяването на р.Марица

16 пъти над нормата е била концентрацията на рискови субстанции в индустриалните отпадъчни води на обекта, замърсил р. Марица, заяви Нова тв. Според замерванията на Министерство на околната среда и водите замърсяването към този момент е прекратено. Припомняме, че стотици мъртви риби бяха открити в реката сред Пазарджик и Първомай, а като замърсител бе посочена инсталацията за преправка на боклуци " Екоинвест ".
Установено е в пъти над пределно допустимите концентрации на субстанции в индустриалните отпадъчни води на обекта. Нормата за неразтворени субстанции е превишена 16 пъти.
Екоминистерството е предизвестило компанията да прекрати индустриалната си активност. Компанията отхвърля тя да е източник на замърсяването.
Главният инженер на ВиК-Пловдив съобщи, че няма заплаха.
По думите му общинска защита дежури край крайбрежията на реката в Стамболийски и следи да не се вади мъртва риба от водата. Предупреждават се и жителите да не купуват сладководна риба с неразбираем генезис от магазинната мрежа, защото не се знае какви субстанции съдържа тя и дали не е евентуално рискова за здравето.
Директорът на Агенцията по храните-Пловдив разяснява, че ще се ревизират всички борси и магазини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР