16% намаление на въглеродните емисии и 6% намаляване употребата на

...
16% намаление на въглеродните емисии и 6% намаляване употребата на
Коментари Харесай

Карлсберг отчита напредък в постигането на целите за устойчивост

16% понижение на въглеродните излъчвания и 6% понижаване използването на водни запаси от 2015 година насам, както и премахването на въглищата като източник на сила в девет пивоварни в Китай, регистрира Докладът за стабилно развиване на Карлсберг Груп за 2017 година

Програмата за стабилно развиване на Карлсберг Груп „ Заедно към нулевия отпечатък “, оповестена през юни 2017 година, приканва към решителни дейности, ориентирани към огромните провокации като измененията в климата, дефицита на вода, загрижеността за човешкото здраве. Основните цели, върху които се концентрира, са четири: НУЛА въглероден отпечатък, НУЛА отпадни води, НУЛА безотговорна консумация и НУЛА произшествия, като всяка от тях е с съответни цели към 2022 и 2030 година.

„ Заедно към нулевия отпечатък “ е създадена в партньорство с водещи международни специалисти и учени. Програмата е съобразена с уговорката на компанията да способства за постигането на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване и с амбициозната цел на Парижкото съглашение за възможно повишаване на температурите на планетата с не повече от 1,5°C. Тазгодишният отчет дава елементи за напредъка, реализиран от Карлсберг Груп през последната година и по отношение на 2015 година

Компанията наскоро разгласи и основаването на Общност на младите учени, която ще оказва помощ за постигането на дълготрайните цели и упоритости на Карлсберг Груп за стабилно развиване. Общността работи в партньорство с учени, университети и Изследователската лаборатория на Карлсберг, чиято съществена цел е да разработят новаторски решения за справяне с измененията в климата и дефицита на водни запаси.

НУЛА въглероден отпечатък

Цялостната упоритост на Карлсберг Груп за нулев въглероден отпечатък към този момент дава осезаеми резултати. През 2017 година Групата спря да употребява въглища в девет пивоварни в Китай, като част от задачата си да отстрани изцяло потреблението на въглища като гориво до 2022 година Друга стъпка по пътя към понижаване на въглеродните излъчвания беше превръщането на пивоварната Карслберг Швеция във Фалкенберг в първата въглеродно неутрална пивоварна на Групата, която употребява 100% биогаз и зелена електрическа енергия.

Карлсберг Груп понижи въглеродните си излъчвания в международен мащаб с 16% спрямо 2015 година, а 46% от електрическата енергия на компанията в този момент идва от възобновими източници. Освен това Групата форсира прехода си към изпозлването на 100% щадящи климата охладителни системи, като си сътрудничи с определени сътрудници за проектирането на уреди за изстудяване (хладилни витрини и наливни инсталации) и с построяването на „ най-щадящия климата бар в света. Вероятно “.

НУЛА отпадни води

Карлсберг Груп подхваща съществени ограничения за постигането на задачите си за понижаване на отпадните води и за 50% понижение на водното ползване в пивоварните си до 2030 година Съвместните старания на всички пивоварни на Карлсберг Груп способстват за намаление на изпозвания воден запас с 6% от 2015 година насам, достигайки водеща в промишлеността позиция от приблизително ползване на вода - 3.1 хл. вода за 1 хектолитър създадено питие.

Чрез „ Заедно към нулевия отпечатък “ Карлсберг Груп се стреми към постепенна смяна и усъвършенствания в потреблението на водата в пивоварните, като в същото време цели да реализира влияние и отвън границите на компанията посредством запазване на споделените водни запаси.

НУЛА безотговорна консумация

С развиването на концепцията за виновна консумация Карлсберг Груп дава опция на потребителите да създадат по-осведомен и виновен избор. Усилията са ориентирани към предложение на повече информация за продуктите, както и поощряване на отговорно държание на консумация.

Съвместните начинания за отговорно ползване на Карлсберг Груп през 2017 година доближиха до над 70 милиона консуматори в международен мащаб. Компанията уголемява активността като подхваща слагането на дрегери във всички камиони, извършващи доставките на продуктите й по целия свят, в поддръжка на виновното държание и предприемане на ограничения против шофирането в нетрезво положение.

НУЛА произшествия

 Карлсберг Груп се стреми към образуване на безвредна среда и свеждане на риска от злополуки до нула, като задачата е понижаване броя на случаите всяка година до 2030 година През 2017 година компанията предприе стъпки за повишение на осведомеността и използване на ограничения за сигурност в Групата в световен мащаб. Броят на злополуките е намалял с 42% спрямо 2016 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР