16 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и

...
16 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и
Коментари Харесай

Младежът, блъснал и убил възрастен мъж в Монтана, се размина с условна присъда /снимки/

16 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи МПС за три години, наложи съдът на С. Д. за злополуката, при която почина възрастен мъж. Фаталният случай стана на 13 декември предходната година на ул. „ Св. Кл. Охридски”, против магазин БИЛА.

Фатален петък! Пешеходец почина на място при злополука в центъра на Монтана /снимки/

С. Д. на 19 години от Берковица, възпитаник в 12-ти клас в гимназия в Монтана имал шофьорска брошура от м. април 2019 година
В деня на злополуката С.Д. дошъл на учебно заведение с лек автомобил „ Ауди “, благосъстоятелност на майка му. В едно от междучасията, дружно с негов другар, решили да се повозят с колата, паркирана пред учебното заведение. Качили се в автомобила, като на мястото на лидера седнал С. Д. Първоначално потеглил към „ Кауфланд “, траял към ЖП гарата и по ул. „ Св. Климент Охридски “. В централната час на града, ученикът управлявал със скорост от 80 км/ч., при оптимално позволена – 50 км/ч.
В региона на кръстовището на ул. „ Св. Кл. Охридски” с ул. „ Велико Търново “ поради червен сигнал на светофара, натиснал спирачка. Заради превишена скорост и мокра пътна настилка, автомобилът изгубил резистентност, а С. Д. – контрола върху ръководството му. Колата се насочила вдясно по посока на придвижването, напуснала платното за придвижване и траяла напряко по тротоара.
В същия миг по него минавал осемдесет и седем годишният Ц. Л. Възрастният мъж бил ударен от автомобила, последвал и конфликт на МПС в крайпътно дърво.
Вследствие на получените тежки контузии потърпевшият мъж умрял. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийска апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР