16 лица с увреждания от Свищов започват работа от 1

...
16 лица с увреждания от Свищов започват работа от 1
Коментари Харесай

16 лица с увреждания започват работа в община Свищов

16 лица с увреждания от Свищов стартират работа от 1 юли. Осигурената трудова претовареност е по план „ Правото на труд – право за заслужен живот “. Въпросните лица ще работят към Общински структури и в кметствата, с 4-часов работен ден. Седем души ще бъдат назначени в селата, а девет в града. За подкрепяне на тяхната трудова активност, организация и обезпечаване с материали, ще бъде назначен наставник.

Кметът на Свищов Генчо Генчев приветства разгласи, че Общината получава сумата от 324 166 лева, като безплатна финансова помощ за реализирането на плана по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”, съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейския съюз. Той още веднъж акцентира, че един от целите на Общината е надграждане на съществуващите обществени услуги и гарантиране правото на заслужен живот, за деца и възрастни от рискови групи.

В Социално-консултативния център (СКЦ) от 1 септември екип от обществени служащи и психолог ще дават социално-психологическо консултиране на 48 лица с увреждания и техните фамилии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР