16 изявени младежи от пловдивските вузове са номинирани за националните

...
16 изявени младежи от пловдивските вузове са номинирани за националните
Коментари Харесай

16 номинации от Пловдив за Студент на годината

16 изявени младежи от пловдивските вузове са номинирани за националните награди Студент на годината. Победителите ще бъдат излъчени измежду над 100 кандидати от цялата страна и ще бъдат наградени на публична гала в НДК на 17 декември под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Най-оспорвана е борбата в раздел механически науки, където се съревновават 27 младежи. Нашето момче там е Емин Еминов от УХТ.

С най-вече номинирани под тепетата е Медицинският университет - Стефан Иванов, Георги Нанов, Марин Канарев, Александра Стоянова, Петър Гаров, Анна Василска. Индийката Алона Шаджи, която също следва медицина под тепетата, е предлагането на Пловдив за задграничен студент на годината. В категория земеделски науки и ветеринарна медицина са номинирани трима ученици на Аграрния университет: Мария Петрова, Бисерка Янкова, Бранимира Петкова. Сред най-хубавите в филантропичните науки пък е посочена Елка Петрова от ПУ, а в правните - Изабела Петкова от същото висше учебно заведение. Сред кандидатите докторанти е Алия Хансе от АМТИИ. Академията е номинирала още Димитър Димитров и Йордан Костов в категория изкуства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР