16-и поред поход в памет на генерал Христо Луков се

...
16-и поред поход в памет на генерал Христо Луков се
Коментари Харесай

Луковмарш се проведе за 16-и път в София

16-и подред поход в памет на военачалник Христо Луков се организира в София.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова забрани факелното шествие . Въпреки това, то се състоя под засилено полицейско наличие.

 
Мотото на тазгодишната демонстрация бе „ Не се гаси туй, що не гасне! ". Представители на Българския народен съюз се събраха пред НДК и потеглиха на шествие по столичните булеварди и улици . Те минаха по ул. " Раковска ", бул. " Дондуков " и стигнаха до къщата на столичния бул., където се твърди, че ген. Луков е погубен на 13 февруари 1943 година
 
Водачът на Българския народен съюз сподели пред: " Нашето шествие, като всяка година е във връзка убийството на военачалник Христо Луков и е в негова памет, да почетем неговата персона ".
 Луковмарш БГНЕС
Генерал Луков е противоречива персона в българската история . Той е считан за воин и родолюбец от едни и за антисемит и човек, мощно повлиян от нацизма - от други.-->
 
Преди „ Луковмарш ” в ранния следобяд в столицата се състоя шествие под надпис „ Без нацисти по улиците ни ". Участниците се оповестиха още против ксенофобията, хомофобията и насилието над дамите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР