16 хиляди нови пенсионери загубиха по 32 хиляди лева, подчертава

...
16 хиляди нови пенсионери загубиха по 32 хиляди лева, подчертава
Коментари Харесай

Преглед на печата

16 хиляди нови пенсионери изгубиха по 32 хиляди лв., акцентира в изявление за " 24 часа " Хасан Адемов, ръководител на обществената комисия в Народното събрание. Става дума за хората, които чакаха да отпадне таванът на оптималната пенсия. Той споделя, че Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, само че с разнообразни претекстове от тези на социалистите.

Според " Дума " над един милиард лв. ще костват преизчислените пенсии. Пари има, Борисов харчи еднолично по милиард и половина годишно, това е декларирала Корнелия Нинова, представена от вестника. Социалистите и пенсионерски организации разискаха през вчерашния ден вероятно преизчисление на пенсиите съгласно настоящия размер на междинния застрахователен приход.

8 155 души имат заплата над 9 100 лв., написа " Труд ", като се базира на данни на министерството на финансите. Над 35 на 100 са получили за месец по-малко от минималната заплата. Най-често работещите българи получават от 500 до 1000 лв., демонстрират данните.

От " Монитор " са пресметнали, че подготовката на зимнина коства 300 лв.. Сумата стига за към 200 буркана с печени чушки, кисели краставички, домати, туршии и други консервирани плодове и зеленчуци.

Диабетици от седем града закъсаха за инсулин, няма капки за очи и хапчета за кръвно, оповестява " Телеграф " на първа страница. Изчезнал е и аспиринът за сърдечноболни. Има дефицит на лекарства поради индустриален проблем, споделят фармацевти.

Грипът стартира с вид „ Б “, след това повалят „ А “ - варианти, осведоми " 24 часа ". От години доминират случаите на „ Б “ варианти, разясняват медици.

" Земя " написа за грипа, който съгласно експертни прогнози идва до края на месеца. Едва 3 на 100 от българите се имунизират. Грипът се популяризира по въздушно-капков път, разясняват медици.

Много от вестниците отделят място на мрачната демографска прогноза за обезлюдяване на страната ни.

Според водещото заглавие на " Сега " през 2050 година всеки пети жител на България ще бъде ром. Реалният проблем е неналичието на обучение - едвам 9 % от ромския етнос са приключили гимназия. Данните са от проучване на учени от Софийския университет и Българска академия на науките.

" Половин България с градове призраци до 12 години ", сигнализира " Стандарт ", базирайки се на същото проучване. 42 % от популацията ще живее в 6 селища.

" Трафиканти на хора зарибяват жертви в обществените мрежи ", предизвестява " Стандарт " по данни на Националната комисия за противопоставяне на трафика на хора.

" Монитор " написа за идния в София в сряда вечерта концерт на именитата прогресив група " Джетро тал ". Шоуто е част от прощалното турне на американската група, която по този начин отбелязва 50-годишната си история. Музикантите възнамеряват да издадат книга следващата година.

" Операта упрекна медиите за абсурда в Хирошима ", написа " Сега ". Директорът Пламен Карталов към този момент твърди, че била надраскана единствено ограда пред градеж.

Почти всички централни печатни всекидневници разгласяват на първата си страница фотография от срещата на президента Румен Радев с кралица Елизабет Втора в Бъкингамския замък през вчерашния ден.

В " Труд " ректорът на медицинския университет във Варна, проф. доктор Красимир Иванов, поздравява сътрудниците си с днешния Ден на лекаря.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР