16-годишно проучване, което обхваща данните на почти половин милион мъже

...
16-годишно проучване, което обхваща данните на почти половин милион мъже
Коментари Харесай

Изследване: Къкъв е рискът да умрете, ако ядете много риба

16-годишно изследване, което обгръща данните на съвсем половин милион мъже и дами, стигнало до извода, че диета, богата на риба и рибни артикули, подготвя към по-дълъг живот. Консумирането на риба от дълго време се предлага като част от питателната диета. Богата на висококачествени протеини, витамини и здравословни масла, рибата се счита за добър избор.

Учените към този момент са търсили връзката сред по-нисък риск от рак, усъвършенствано сърдечносъдово здраве, психологичното здраве и приема на омега-3. Работата е в ход, само че защото констатациите постоянно са спорни или слаби, връзката сред диета с риба, банкет на омега-3 и положителното здраве към момента се изследва, написа на уеб страницата medicalnewstoday.com.

Неотдавна екип от откриватели се пробвали да получат по-голяма изясненост по значимия въпрос: “Има ли риск от смъртност при изразходване на прекомерно доста риба? “ Учените се захванали с данни от проучването на NIH-AARP по отношение на диетата и здравето, което е най-голямото изследване, провеждано в миналото. Като цяло, те изследвали 240 729 мъже и 180 580 дами в продължение на 16 години. Участниците дали информация за питателните си привички и здравето им било следено. В хода на изследването са умряли 54 230 мъже и 30 882 дами.

Резултатите са оповестени в Списание на интернационалната медицина.

Какви са съответните данни за мъжете и дамите четете в zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР