16-годишно момиче загина на място, след като пиян шофьор го

...
16-годишно момиче загина на място, след като пиян шофьор го
Коментари Харесай

Шофьорът, убил 16-годишно момиче в Сливен, избягал след произшествието

16-годишно момиче почина на място, откакто пийнал водач го удари на пешеходна пътека. Инцидентът е станал в 4 ч. сутринта на многолюден бул. в Сливен.

Пробата на водача е посочила 2,24 промила алкохол в кръвта. Той е задържан за 72 часа.

Според прокуратурата след случая той е направил опит да избяга, съгласно татко му обаче даже не схванал, че е умъртвил момичето.

Около 4 ч. сутринта група деца се прибират по бул. " Бургаско шосе ". Пресичат на пешеходна пътека, когато ги връхлита колата.

Все още не е ясно при какви условия е станала нещастието и дали водачът е карал с превишена скорост. Ясно е обаче, че тестът демонстрира съществено количество алкохол в кръвта му.

Зад кормилото е 28-годишният Георги Мангов. Според прокуратурата след случая той е направил опит да избяга. Според татко му обаче той даже не схванал, че е умъртвил момичето и отишъл в заведение, където бил задържан.

" Той не знаел защо става дума, не можал да разбере защо става дума, като отишъл в заведение с другари, където се е срещнал, когато е влезнал, той не е съобщил за обстановката ", описа бащата на Георги.
16-годишно момиче почина, откакто беше пометено от пийнал водач в Сливен Инцидентът става на пешеходна пътека на многолюден бул. към 4 часа сутринта
По информация от прокуратурата, децата не са от Сливен, само че учат в града и живеят на квартира. Бащата на водача споделя, че по случая има доста незнайни. Казва, че не е чувал синът му да пие.

" Ако е станало и има такава обстановка, счепкване с другар, подгонено дете и внезапно е излязло, той просто е нямал време да реагира ", сподели бащата на Георги Милен Мангов.

Преди месец още веднъж на същото място лек автомобил удари на пешеходна пътека момче и момиче, а хората се събраха на митинг за легнали служители на реда и светофар. Днес желаят полицейски патрули.

" Не приказвам за лежащ служител на реда, приказвам за фактически полиция, която да следи за това нещо ". Тук се движат в две или три колони, когато наближи пешеходецът, първите стопират, а идната кара с огромна скорост ", споделят очевидци.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. 28-годишният мъж работи като водач на бус в сливенска компания.

На него му е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел в резултат на ПТП, на пешеходна пътека, като лидерът е използвал алкохол и избягал от местопроизшествието. Наказанието е от 3 до 15 години отнемане от независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР