16-годишно момиче попадна в класация „12 деца, които променят света

...
16-годишно момиче попадна в класация „12 деца, които променят света
Коментари Харесай

Млада българка попадна в класация на "Вашингтон пост" за деца, които променят света

16-годишно момиче попадна в ранглиста „ 12 деца, които трансформират света обществата си “ на влиятелното американско издание „ Вашингтон пост “.

Каузата на Милена Радойцева е да предизвиква по-доброто държание измежду онлайн потребителите. Младата българка е част от младежкия панел „ Център за безвреден интернет “.

„ Някога бил ли си гамен? Или не си спрял безчинство, когато си имал шанса? “ – това са част от въпросите, които Милена задава и търси способи да се оправи с тях.
8-годишно българче ще свири в " Роял Албърт Хол " Борис Дюлгеров от Пловдив завоюва златен орден от Международния конкурс за пианисти "Гран при Виена " 2019
Тя си спомня когато преди години е била в колективен чат онлайн и друго дете е станало обект на груби нападки.

„ Започна на смешка и нищо не направих. Стоях и гледах “, споделя тя.

Нова самодейност, целяща да осведоми за интернет експанзията, обаче трансформира възгледите ѝ. Тя твърди, че в никакъв случай повече няма да допусне сходно нещо да се случи.
Роман Полански получи " Сезар “ за най-хубав режисьор Срещу 86-годишния режисьор има няколко обвинявания за обезчестяване, само че той отхвърля всичките
Подходът на самодейността не е да подлага на критика децата, а да ги образова по какъв начин да трансформират вероятността и след това – държанието си.

Единият от образците е видеоклип, на който момче написа гневни известия на компютъра си. Когато обаче вижда рисунки на дребната си сестра, на която тя го изобразява като супергерой – той осъзнава, че в действителност не се държи като подобен.

„ Интернет в никакъв случай няма да бъде най-щастливото място с дъги в близост. Но опитът може да бъде заздравен, като бъдем тактични и деликатни “, споделя Милена.

Да бъде част от екип, който предизвиква децата да приказват, е ново за 16-годишното момиче. Тя открива Центъра за безвреден интернет на проведено събитие за младежи. След това се причислява и към младежката мрежа Megaphone и Eurochild Children’s Council.

Милена приказва и на френски по време на конгрес за отбрана на правата на децата в Брюксел. Освен това владее британски и немски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР