16-годишно момче се ожени за 71-годишна жена, изправяйки се срещу

...
16-годишно момче се ожени за 71-годишна жена, изправяйки се срещу
Коментари Харесай

16-годишен се ожени за 71-годишна баба, след като заплаши да се самоубие

16-годишно момче се ожени за 71-годишна жена, изправяйки се против индонезийска общественост, която не желала да даде благословията си за този чудноват брак. Младежът и старата му годеница заплашили да се самоубият, в случай че техните фамилии забранят съюза им, оповестява Daily Mail, базирайки се на информацията на индонезийски медии.

Селамат Рияди и неговата стара младоженка, наречена единствено Рохая, се оженили в родното им село Карангенда в западната индонезийска провинция Южна Суматра.

Както повеляват локалните обичаи и традиции, двойката първо трябвало да изиска позволение от стопанина на дома, в който се подписва бракът, тъй като булката към този момент два пъти била вдовица.

Но когато разбрали, че тяхната общественост не е склонна да се съгласи с техния съюз, Селамат и Рохая оповестили, че любовта им един към различен е толкоз мощна, че са подготвени да се самоубият в случай че не им бъде разрешено да се венчаят. Те споделили на притежателя на къщата, който инцидентно бил и водачът на общността, че "са толкоз влюбени, че в случай че някой от тях почине, то тогава и другият ще го последва ".

Заради заканите за самоубийство, които двойката отправила, той въпреки всичко се съгласил.

Официалната минимална възраст, на която момчетата в Индонезия имат право да сключат брак е 19 години, само че има малка врата в закона, която разрешава всеки брак, който попада в "религиозните правила ".

Мюсюлманската двойка сключила брак съгласно ислямските обичаи, който се признава от обществото, само че не и от страната.

Тъй като в исляма няма публична минимална възраст, на която да бъде подписан брак, е нужно единствено единодушието, че бъдещата младоженка или младоженецът е достигнал "зрялост ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР