16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния

...
16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния
Коментари Харесай

Казус: Ученик от Русе е с коронавирус, карал час с класа си

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, оповестиха от Областния действен щаб. Българска национална телевизия научи, че става въпрос за възпитаник от 11 клас на Математическата гимназия " Баба Тонка “ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не демонстрира съществени признаци и е под домашна изолираност.
Момчето дружно със своите съученици е взело участие в къс час на класа сутринта на 15 септември и едвам в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал позитивен резултат за ковид.
 Доц. Кунчев: Ако напътствията се съблюдават, учебното заведение може да е едно от най-безопасните места Доц. Кунчев: Ако напътствията се съблюдават, учебното заведение може да е едно от най-безопасните места
" Насоките на МОН и Министерството на здравеопазването са доста положителни и всяко едно учебно заведение, съгласно своите условия, може да ги доразработ...
Директорът на образователното заведение Галина Бобева показа за Българска национална телевизия, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на отдалечена форма на образование.
" Със сигурност сме към този момент първото учебно заведение, което още от първия ден се оказа, че има позитивна проба на болен възпитаник. Съответно всички ограничения по проекта и по прекосяването надлежно на паралелката от присъствено в отдалечено образование от на следващия ден сутринта ще започва напълно. Към момента цялата паралелка е изпратена у дома за карантина на учениците. Тези 14 дни, до момента в който РЗИ не излезе с някакво мнение, сега ще се образоват у дома. Всички останали, спазвайки всички хигиенични условия, продължаваме по нормалния си метод. Извършва се непрекъсната стерилизация на всички пространства в учебното заведение. Осигурени са и защитни средства за всички учители и възпитаници “, разяснява Бобева.
Тя посочи, че не се е наложила карантина на класния началник на момчето, защото е бил с маска по време тутакси, който е извършен с учениците през вчерашния ден, а и след направения тест е дал негативен резултат за COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР