16-годишно момче е загинало, а 21-годишен мъж е с опасност

...
16-годишно момче е загинало, а 21-годишен мъж е с опасност
Коментари Харесай

16-годишно момче загина в катастрофа

16-годишно момче е починало, а 21-годишен мъж е с заплаха за живота след злополука на път III–812 село Спанчевци - град Вършец. Това оповестиха от ОДМВР - Монтана. На 3 септември 2017 година, към 00.15 часа, е получен сигнал за ПТП на пътя сред село Спанчевци и град Вършец. На място е изпратен дежурен автопатрул на районно управление (на МВР) - Вършец, който открил, че на път III–812 е аварирал лек автомобил "Фиат Мареа " с монтанска регистрация, благосъстоятелност на 69-годишна жителка на град Вършец. На мястото на лидера е открит заклещен внукът на собственичката - 21-годишен мъж с букви Г. Е. от гр. Вършец.

В непосредственост до автомобила, легнал на пътното платно, е открит мъртвец на мъж, който по-късно е разпознат като 16-годишен гражданин на гр. Вършец. Сформирана е дежурна оперативна група на районно управление (на МВР) - Вършец и е известен бранш "Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН - Монтана за изпращане на профилиран автомобил за изваждане на лидера от авариралия автомобил. Водачът е изваден от автомобила с голям брой контузии по цялото тяло и е превозен в МБАЛ - Монтана, с заплаха за живота. При осъществения оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието е открито, че лекият автомобил е бил с посока на придвижване от с. Спанчевци към гр. Вършец. След десен завой е напуснал пътното платно вдясно и е осъществил ПТП в крайпътни дървета, след което се е върнал на пътното платно, при което от него изпаднал натрупа на пасажера от гр. Вършец. Встрани от него в канавка е открита и откъсната дясната ръка на пасажера от мишницата надолу, а лидерът е останал заклещен в автомобила.

На лидера не е осъществявана инспекция с техническо средство за приложимост на алкохол заради тежкото му положение.
До момента не са открити данни за присъединяване на друго МПС в настъпилото ПТП, аргументите за неговото настъпване, както и данни за други потърпевши. Тялото на пасажера е превозено със профилиран превоз до МБАЛ - Монтана за аутопсия.

По случая е образуванодосъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) - Върщец против незнаен причинител по член 343, алинея 1, б. "в " от Наказателен кодекс. Предстои в светлата част на денонощието да бъде осъществен още един оглед на местопроизшествието и осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности за определяне на лица, на които са известни обстоятелства и условия към ПТП-то.
Работата по случая продължава районно управление (на МВР) Вършец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР