16-годишният Тодор Стойчев е временен лидер в европейската ранглиста за

...
16-годишният Тодор Стойчев е временен лидер в европейската ранглиста за
Коментари Харесай

16-годишен е лидер в европейската ранглиста на сабя за кадети

16-годишният Тодор Стойчев е краткотраен водач в европейската класация за кадети. Той завоюва последните 3 шампионата на сабя, годни за "Купата на Европа ".

"Възпитан съм по този начин, че да съм друг от другите. Запалих се по фехтовката заради тази причина ", сподели Стойчев пред NOVA .

16-годишният Тодор Стойчев тренира фехтовка от 10 години. За огромния спорт го открива Антонио Иванов, а в този момент негов персонален треньор е Ивайло Воденов. "Вляза ли в залата, ми идва адреналина. Прекарвам свободното си време. Прибирам се доста късно. Залата ми е втори дом ", съобщи той.

Тодор, който е водач в европейската класация за кадети, е пореден и твърдоглав в желанието си да стигне надалеч в аристократичния спорт. "Максималист съм. Дори да станеш първи, би трябвало да научиш нещо, само че постоянно съм се борил за първото място. Целта ми е да стана международен първенец ", добави Стойчев.

Амбициозният младеж е предпочел да се състезава със сабя пред другите две оръжия във фехтовката - шпага и рапира. "Уважението е едно от нещата, които ме е научил този спорт. Дори да имаш триумфи, не си по-различен от другите. Стъпиш ли в залата, ти си като останалите ", съобщи той.

Тодор е възпитаник в 10 клас. Заради натовареното му всекидневие откъм тренировки и всекидневие, се е договорил с учителите, които му преподават в 1 СОУ "Пенчо Славейков ". "Само за фехтовка си мисля сега. Опитвам се ученето хем да не ми пречи на подготовката, хем и да не изостава. Уговорил съм се с шефове и учители да мога да не присъствам. Образованието не би трябвало да е назаден проект ", добави Стойчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР