16-годишният син на президента на Сирийската арабска република Башар Асад

...
16-годишният син на президента на Сирийската арабска република Башар Асад
Коментари Харесай

Синът на сирийския президент Башар Асад е в Румъния за ученическа олимпиада по математика

16-годишният наследник на президента на Сирийската арабска република Башар Асад е измежду стотиците участниците в годишната Международна математическа олимпиада, която тази година се организира в Румъния, предава Агенция Франс Прес.

Хафез Асад е един от 615 възпитаници, които до събота ще премерват своите сили в решение на математически задания в Клуж-Напока в централната част на северната ни съседка.

Това обаче не е първата сходна демонстрация за Хафез Асад, който твърди, че математиката е „ детската му пристрастеност “. На олимпиадата предходната година в Рио де Жанейро в Бразилия той зае 528-мо място от 615 участници.

„ Той би желал да се отнасят с него като към елементарен възпитаник. Самият той се държи по този метод. Настани се в хотела, където са отседнали и възпитаници от 18 страни. “, съобщи за Агенция Франс Прес Валентин Куибус от учебния инспекторат в Клуж-Напока.

Медиите в Румъния оповестяват, че ограниченията за сигурност са били доста усилени.

Северната ни съседка е една от дребното европейски страни, които към момента поддържат посолство в Сирия, където продължаващият към този момент седма година спор лиши живота на над 350 хиляди души, а милиони други бяха принудени да изоставен домовете си.

Румъния е известна и измежду сирийски студенти. Само за последните две години няколко хиляди сирийци се дипломираха от румънски висши образователни заведения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР