16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков

...
16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков
Коментари Харесай

Млад баскетболист в количка е първият носител на приза Вдъхновение

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков е притежател на новоучредения приз „ Вдъхновение “ от S Media. Той ще му бъде връчен по време на 9-ата гала по разпределяне на премиите за Най-добър млад състезател на България, която ще се състои на 12 януари (неделя) от 12:30 ч в Централния боен клуб в София.

Цеци, както всички го назовават, се ражда с тежката диагноза - спина бифида, която за доста хора би поставила тежко клеймо върху целия им живот. Не обаче за момчето и за неговото семейство. На 8-годишна възраст той влиза за първи път в баскетболната зала и това тотално трансформира неговото бъдеще. Започва да тренира ден след ден, подготовка след подготовка, занимава се в залата и вкъщи. Прогресира на терена с всеки идващ мач.

И в този момент, към този момент на 16 години, Цветков може да се похвали с четири цялостни сезона в държавното състезание по баскетбол на колички, като е носил екипа и на три клуба – София Балкан, ЦСКА и Левски. През 2019 година стана първенец със „ сините “.

Едва 15-годишен той дебютира за националния тим, с който написа история. На шампионата на Стария континент в София предишното лято Цеци записва първа интернационална победа за България при първото присъединяване на отбора ни на европейско състезание.

Така към този момент 8 години Цветомир има още едно семейство – това на баскетболистите на колички в България. И той е освен част от тази общественост, а е същинско ентусиазъм за младите в неравностойно състояние. Церемонията по награждаване се провежда от единствения уебсайт за детско-юношески спорт Viasport.bg в съдействие с фондация " Играй с Развитие " и с поддръжката на Фондация " Емил Шарков”, Asics, Mazda, Lafka, Sprint, Benzin.bg, VL Catering и Dias Sport.

Тържественото връчване на наградите ще може да се гледа непосредствено по Sportal.bg, Sportal TV, Viasport.bg и SportMedia.tv.

BGBasket.com Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР