16-годишният Иван Иванов, осъден за убийството на 11-годишната Никол Йончева

...
16-годишният Иван Иванов, осъден за убийството на 11-годишната Никол Йончева
Коментари Харесай

Убиецът на 11-годишната Никол се тръшка, че не иска в затвора

16-годишният Иван Иванов, наказан за убийството на 11-годишната Никол Йончева през август м.г., още веднъж ще застане пред съда на 17 декември. Заседанието е планувано за 10 ч. в Апелативния съд и е по тъжба на момчето, което не се признава за отговорно, оповестява Блиц. 

``
реклама

Бургаският областен съд обаче реши противоположното и му наложи 8 година затвор, защото сега на действието той е бил малолетен.

Иван бе приет за отговорен в това, че на 20 август, 2017 година в асансьор на бл.108 в к-с " Меден рудник " съзнателно умъртвил Никол Йончева. Момиченцето е убито посредством нанасяне на удар с нож в региона на врата. Острието прерязва сънната артерия, а кръвта на момичето безусловно изтича пред очите й, предава 24 часа.

Според правосъдни лекари жертвата е убита по изключително непосилен метод. Психиатрична еспертиза потвърждава, че подсъдимият въпреки и малолетен и с лека умствена назадничавост, е разбирал свойството и смисъла на действието и е можел да управлява постъпките си. Освен на 8 година отнемане от независимост при първичен общ режим, ученикът бе наказан да заплати 150 000 лева кръвнина на майката на Никол.

Делото в Бургаския областен съд се гледа при закрити врата. В хода на следствието Иван направил частични самопризнания. Според осведомени с процеса причина за убийството е отказана непосредственост от Никол. Иван се опитал да я целуне в асансьора, само че момичето се отдръпнало. Това обидило младежа с лека умствена назадничавост и той решил да я накаже. След като я намушкал в асансьора избягал и почнал да играе с децата от квартала.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР