16-годишният десетокласник от Софийска професионална гимназия по туризъм, който вчера

...
16-годишният десетокласник от Софийска професионална гимназия по туризъм, който вчера
Коментари Харесай

Как се стигна до инцидента в столичната гимназия по туризъм

16-годишният десетокласник от Софийска професионална гимназия по туризъм, който през вчерашния ден нахлу в учителската стая и ритна своя учителка, не е имал спор с нея и няма данни да е проявявал експанзия преди случая.

Това описа директорката на гимназията Антоанета Джонева в предаването „ Tази заран “ по bTV.

Инцидентът стана през вчерашния ден към обяд, само че има предистория, сподели Джонева. В края на предходната седмица преподаватели са забелязали, че ученикът е разтревожен и я уведомили. Тя назначила среща на момчето с педагогическия консултант. След срещата е взето решение да повикат и майката на ученика за диалог.

Вчера по обяд е имало нова среща – сред майката, ученика, класния началник, педагогическия консултант и зам.-директор. Именно тогава ученикът хуква към учителската стая, влиза и блъска преподавателя по нравственос и право. Младежът е крещял е нещо, само че Джонева не можа да удостовери какво.

До този миг управлението на учебното заведение не е било осведомено за спор сред ученика и преподавателката, нито е бил подаван сигнал и за демонстрация на експанзия от стана на младежа, сподели директорката.

Тя добави, че не е съумяла да беседва с него след случая, защото пристигналите на мястото служители на реда са поели случая.

Не е ясно дали младежът ще бъде осъден – ще бъде направено стимулирано предложение за налагане на глоба и казусът ще бъде прегледан на педагогичен съвет, изясни тя.

Днес нападнатата преподавателка не е на работа.

Вижте повече във видеото:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР