16-годишният баскетболист Кристиян Василев дебютира за мъжкия тим на шампиона

...
16-годишният баскетболист Кристиян Василев дебютира за мъжкия тим на шампиона
Коментари Харесай

16-годишният Кристиян Василев: Да играя в мъжете на Балкан бе една от мечтите ми

16-годишният баскетболист Кристиян Василев дебютира за мъжкия отбор на първенеца Балкан Бoтевград. Високият 194 сантиметра младок беше картотекиран едвам в петък - ден преди мача с ЦСКА, и влезе в игра две минути преди края на срещата. За това време съумя да овладее две битки под коша.
 Балкан завоюва дербито с ЦСКА - резултати от 14-ия кръг в НБЛ Балкан завоюва дербито с ЦСКА - резултати от 14-ия кръг в НБЛ
Балкан завоюва дуела с " алените " с 81:67.

" Бях в действителност доста разчувствуван. Въобще не мислех, че ще вляза в игра. Радостен съм, това бе една от фантазиите ми - да играя в мъжете на Балкан. Усетих, че когато гледаш мача от пейката, той върви много бързо. Но когато влезеш на терена, е напълно друго. Всичко това ме окуражи в допълнение - във всичките обединения, в които играя - момчетата до 16 години, юношите до 19, втория тим ", сподели той за уеб страницата на Балкан.

" Аз съм от София. Започнах да играя баскетбол в Ахил. След това две години бях в Самоков. Получих покана да дойда в Балкан от треньора Николай Пеев. Харесаха ми доста неща тук, най-много изискванията. Мисля, че съм направил верния избор ", добави Василев.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР