16-годишният австралиец искал компанията да му предложи работаВ желанието си

...
16-годишният австралиец искал компанията да му предложи работаВ желанието си
Коментари Харесай

Фен на Apple хаквал редовно сървърите й

16-годишният австралиец желал компанията да му предложи работа

В желанието си да впечатли Apple с уменията си, млад австралиец постоянно прониквал в сървърите на компанията

Полицията в Австралия задържа 16-годишен възпитаник, който в границите на една година неведнъж прониквал в сървърите на Apple и свалил оттова 90 гигабайта предпазени данни, заяви 9to5mac.

Когато Apple схванала за непозволения достъп до данните, се обърнала за подпомагане към ФБР. Бюрото, на собствен ред, проследило хакера до Австралия. Въпреки че младежът употребявал VPN и други техники, с цел да скрие следите си, системите на Apple го засекли по серийния номер на MacBook, от който били осъществявани пробивите.
още по тематиката
В последна сметка ФБР задържало ученика и иззело от вкъщи му ноутбука и друга компютърна техника. Хакерът признал виновността си, само че съгласно неговите юристи, той бил почитател на Apple и със своите дейности желал да притегли вниманието на компанията и да получи предложение за работа.

Към момента не е известно какво наказване грози младежа. Той съхранявал свалените данни в директория под името „ hacky hacky hack ”. Apple, от своя страна, побърза да увери клиентите си, че техни конфиденциални данни не са компрометирани.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР