16-годишната родилка е била приета в лечебното заведение заради влошени

...
16-годишната родилка е била приета в лечебното заведение заради влошени
Коментари Харесай

България Онемя! 16-Годишна Майка Уби Новороденото Си Бебе! Бащата Го Тикна В Хладилника!

16-годишната родилка е била призната в лечебното заведение поради влошени стойности на кръвни индикатори. От събраните досега доказателства е открито, че на 1 март момичето е родило момченце в къща в казанлъшкото село Средногорово. След раждането обаче майката е удушила детето.

Мъжът, с който тя е съжителствала на фамилни начала, е поставил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в солидна сграда в землището на селото, където го оставил в неработещ ледник.

Извършен е оглед на местопрестъпление, при който в полиетиленова торба е открит натрупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Съгласно заключението на съдебно-медицинската експертиза се касае за новородено дете с вътреутробна възраст от 8 лунарен месец, претърпяло след раждането към 10 минути, с признаци на зрялост, които допускат животоспособност, даже и без специфични условия. Причината за гибелта е механична асфиксия – прилепяне на шията, най-вероятно с ръка, сочат данните от експертизата.

Днес против 16-годишната родилка ще бъде повдигнато обвиняване за това, че на 1 март 2018 година е осъществено ликвидиране от майка върху рожба във време на раждане или незабавно след него. Тъй като родилката е малолетна се планува наказване „ отнемане от независимост “ до две години.

Извършени са разпити на очевидци. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, която открила повода за гибелта на новороденото. Активните дейности по събиране на доказателства под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък не престават.

Назначена е и сложна психолого-психиатрична експертиза, при която ще се откри психологичното положение на майката преди и по време на осъществяване на действието. Предстоят разпити на очевидци.

Срокът за следствие е двумесечен.
Tags: ОЩЕ КЛЮКИИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИИНТРИГИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР