16-годишен младеж е задържан за участие в телефонна измама за

...
16-годишен младеж е задържан за участие в телефонна измама за
Коментари Харесай

Хванаха 16-годишен ало измамник, докато прибираше 76 бона


16-годишен юноша е арестуван за присъединяване в телефонна машинация за 76 000 лв. в Търговище, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Акцията е извършена на 19 януари, в нея са взели участие чиновници на ГДНП, ОДМВР-Търговище и ОДМВР-Велико Търново. Телефонна машинация е била по схемата "съдействие на полицейски чиновници, провеждащи интервенция по задържането на ало измамници ".

Същият ден 66-годишна жена от града е получила позвъняване от чужд на стационарния телефон в службата си. Мъжът се показал за полицейски чиновник и споделил, че в града се организира акция против телефонни измамници. За да помогне при залавянето им, дамата трябвало да даде наличните си пари на измамниците, които евентуално ще й позвънят. Веднага по-късно парите щели да й бъдат върнати.

Жената изтеглила от банковата си сметката 76 000 лв., сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното й по телефона място - в непосредствена непосредственост до кошче за боклук на детска площадка в междублоково пространство в централната част на Търговище, както й било подредено при наново позвъняване.

Около 15.00 часа, директно след прибиране на плика с парите, служителите на реда са задържали юноша, макар опита му да избяга. Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за опиати.

Проверява се съпричастността на арестувания към още една машинация, при която при започване на месеца по същия сюжет е била излъгана 77-годишна самотноживееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева с концепцията, че подкрепя на полицията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР