16 години затвор при първоначален строг режим и 120 хиляди

...
16 години затвор при първоначален строг режим и 120 хиляди
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Тежка присъда за командоса, убил жестоко рейнджърката Десислава

16 години затвор при първичен непоколебим режим и 120 хиляди лв. кръвнина получи одеве от Окръжен съд Пловдив някогашният командос Светослав Каменов.

Той е приет за отговорен за зверското ликвидиране на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова. По време на правосъдното съвещание отбраната на командоса адв. Снежана Почева отхвърли да одобри съдебнопсихологическата експертиза на движимостите лица и дефинира убийството като "неумишлено "

Пред камерата на БЛИЦ прокурорът Петър Петров съобщи, че е изискал 20 години, а не доживотна присъда, за която настояваше майката на жертвата, защото има смекчаващи виновността условия.

По време на процеса стана ясно, че Десислава Стоянова е била само дете, а майката не може да прежали щерка си.

Държавното обвиняване акцентира още, че Каменов е блъснал в носа и устата Десислава, притискал е с едната си ръка устата й, а с другата я е душил. Използвал е чисто военни тактики, усвоени от образованието му.

Той е завинтил с болтове тялото в раклата на дивана, когато дамата е била в мозъчна гибел, след което избягал, оставяйки Десислава да издъхне. На другата заран е отпътувал за София. Дни по-късно се е предал на някогашния си шурей, който е служител на реда.

Действията си Каменов дефинира по този начин: "Познавайки себе си и военните умения, които владея, а те никак не са за подценяване, това бе най-хубавият вид за всички. Трябваше да се успокоя и да осмисля нещата, тъй като в случай че се бях обадил незабавно на 112, щяха да ми пратят някакви хилави полицайчета, които да ми се издървят и да ги вържа и стресирам и тях. "

Присъдата предстои на обжалване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир Бакърджиев, БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР