16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов,

...
16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов,
Коментари Харесай

16 години затвор за рейнджъра Светослав за зверското убийство на Деси

16 години затвор е присъдата на някогашния боен Светослав Каменов, който на 29 ноември 2018 година удуши рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова и след това скри тялото й в ракла на дивана. Всичко това се е случило във вилата му в Сопот след скандал. Според прокуратурата двамата се скарали, откакто тя му дала колата си за ремонт, той открил, че от автомобила не става нищо, и го предал за скрап. Каменов обаче отхвърля и твърди, че е бил предизвикан, тъй като тя го засегнала на достойнството му на боен.

Към деня на убийството Каменов към този момент е бил уволнен от армията, само че е доста сензитивен на тази тематика и до ден сегашен. Десислава Стоянова учела в сержантския лицей във Велико Търново и Каменов й помагал като другар. В деня на убийството тя си разрешила да разяснява изравен над нея боен и споделила на Каменов: „ Такива ката вас ще влизат единствено след блъскане на вратата и позволение от моя страна “, и той се афектирал доста. Хванал я е еднатата ръка за шията и почнал да я души, с другата я блъснал по носа и устата, след това ги затиснал, с цел да не може да диша. От неналичието на О2 дамата изпаднала в мозъчна гибел, само че въпреки и жив мъртвец, е била жива, когато била закована в раклата.

Част от присъдата на Каменов са и 2 години затвор за присвояването на колата на Стоянова, само че това наказване се гълтам от по-голямото и по този начин той ще лежи общо 16 години. Каменов ще би трябвало да изплати обезщетение от 120 хиляди лева на майката на убитата Десислава.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР