16 филма се състезаваха за голямата награда на филмовия фестивал

...
16 филма се състезаваха за голямата награда на филмовия фестивал
Коментари Харесай

Синоними взе Златна мечка от Берлинале

16 кино лентата се състезаваха за огромната премия на филмовия фестивал " Берлинале ". " Златната мечка " отиде при израелския режисьор Надав Лапид за драмата " Синоними ". Италианският герой срещу мафията, писателят Роберто Савиано, беше отличен със " Сребърна мечка " за сюжет дружно с екипа на кино лентата " Кланът на децата ".

 © EPA / БГНЕС
Изненадващо филмът от Северна Македония " Господ съществува и името ѝ Петруния " не завоюва в нито една от категориите. Въпреки че беше измежду любимците, макар че отзивите на рецензията бяха доста позитивни, макар че актрисата Зорица Нушева беше хвалена за актьорското си преобразяване, лентата не получи отличие.

Изненадващо журито, управлявано от френската актриса Жулиет Бинош, връчи огромната премия за историята на един мъж, който в Париж желае да остави зад себе си израелските си корени. Сребърните мечки за " най-хубав артист " и " най-хубава актриса " отидоха в Китай за превъплъщения в фамилна драма за смисъла на политиката, която дефинира раждането на единствено по едно дете.

Последният трофей на церемонията по награждаването отиде за дългогодишния шеф на фестивала " Берлинале " Дитер Кослик. След 18 години той се разделя с огромното събитие, което утвърди измежду най-значимите на международната кинематографична сцена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР