16 души са починали от коронавирус в Старозагорска област от

...
16 души са починали от коронавирус в Старозагорска област от
Коментари Харесай

16 починали от коронавирус в Старозагорско

16 души са умряли от ковид в Старозагорска област от началото на епидемията, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. 
Регистрираните на 3 август случаи на инфектирани с ковид са 14, а общият им брой все още е 290. Към 15 часа през вчерашния ден, 3 август, в инфекциозно та поделение на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович " са приети в болница общо 10 души, двама от които са нови пациенти,трима души са настанени в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. 
246 лица са сложени под карантина към днешна дата, а броят на хората с изтекла карантина в региона е 8552-ма.
Потвърждава се мнението, че разпространяването на Коронавирус инфекцията е в разпръснат етап, считат от Експертния съвет по епидемиология към РЗИ - Стара Загора. Повишаването на броя на позитивните PCR проби е закономерно разследване от няколко фактора, най-важният измежду които е неспазването на противоепидемичните ограничения - използването на защитни маски, стерилизация на ръцете и обществената отдалеченост. Важен е също и непрекъснато повишаващият се брой на извършените проучвания. Версията, че случаите на болест ще понижават поради летните горещини не е настояща. 
Регистрираната смъртност в област Стара Загора не е висока, което съгласно здравната ревизия е триумф от взаимната работа на институциите, работещи в битката против коронавирусната зараза.
Превенция и отбрана на рисковите групи от домове за даване на обществени услуги за деца, възрастни и хора с увреждания, както и детски заведения - ясли и градини, е фокус в работата на институциите все още. Оказва се методична помощ, съвещания и огледи на място и в индустриални предприятия. Дежурен екип, извършващ епидемиологични изследвания и работа с Единния информативен портал за COVID-19, работи всекидневно до 22 часа. 
От РЗИ чакат поддръжка и схващане от жителите на област Стара Загора за виновното съблюдаване на противоепидемичните ограничения и обществената отдалеченост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР