16 души, организирали наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки

...
16 души, организирали наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки
Коментари Харесай

16 задържани за дрога и лихварство в Гоце Делчев

16 души, организирали наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни артикули в посока Гърция и назад са арестувани в Гоце Делчев. Това заяви основният прокурор Иван Гешев. Около обяд той бе в града дружно с главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Там от  рано сутринта се организира профилирана полицейска интервенция: Гешев за следващ път акцентира, че главната цел на прокуратурата е към края на годината да има сензитивен спад в равнището на битовата и стандартната престъпност

 Двамата са провели среща с кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов, на която е станало ясно, че локалното население желае да има повече полиция в обитаемоте места:  “Трябва да има повече полиция, само че не постоянно това е поръчител, че няма да има осъществено закононарушение. За нас е значима предварителната защита, да има връзка сред кмета и представителите на локалното районно ръководство и прокуратурата ”,  добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

   По думите му няма по какъв начин в дребните обитаеми места, жителите, както и общинското ръководство да не знаят кои лица са част от престъпния контингент. Ивайло Иванов уточни още, че работата на полицията е да построи доверие в обществото, а неговата работа е да следи дали служителите на реда си правят добре работата и отработват сигналите, които се получават. “Когато нещата не се получават на локално равнище, ние се намесваме ”, разяснява Иванов. Главният прокурор Иван Гешев дойде по-рано през днешния ден в Гоце Делчев дружно с говорителката си Сийка Милева, която е неврокопчанка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР