16 души бяха ранени при сблъсъци между полицаи и привърженици

...
16 души бяха ранени при сблъсъци между полицаи и привърженици
Коментари Харесай

16 ранени при сблъсъци между полицаи и привърженици на Саакашвили в Киев

16 души бяха ранени при конфликти сред служители на реда и последователи на някогашният президент на Грузия и някогашен губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили в Киев.

Той беше упрекнат в присъединяване в незаконна група и през вчерашния ден беше задържан. 

Задържането на някогашния губернатор и сегашен политически конкурент на президента Петро Порошенко провокира многолюдни демонстрации в негова отбрана. Стигна се до конфликти с органите на реда и последователите на Саакашвили съумяха да го смъкват от полицейския ван. 

След несполучливия опит за арест основният прокурор на Украйна даде на Саакашвили 24 часа, с цел да се съобщи, като разгласи, че след това  " цялата правоохранителна система на Украйна ще направи всичко допустимо да го изправи пред следователите ".

Експрезидентът обаче отхвърли да се съобщи на " подправен основен прокурор ". Той съобщи, че е подготвен да одобри следователите в палатковия лагер край Върховната Рада, построен от симпатизанти на политическата му формация  " Движение на новите сили ". 

Според украинския основен прокурор активността на Саакашвили се финансира от предприемач от обкръжението на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович, а крайната му цел е да смъкна властта в страната. 

Украинската полиция опита през днешния ден още веднъж да арестува някогашния грузински президент в палатковия лагер, само че симпатизантите му не им разрешиха. 



Генералната прокуратура на Украйна предяви през днешния ден към Саакашвили обвинявания по три точки от Наказателния кодекс - приготовление а закононарушение, осъществяване на закононарушение от група лица и подпомагане на участници в незаконни организации и укриване на незаконната им активност. Той беше разгласен и за общодържавно търсене.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР