16 досъдебни производства са образувани за седмица при акцията срещу

...
16 досъдебни производства са образувани за седмица при акцията срещу
Коментари Харесай

До 100 лева достига цената на глас в Бургаско

16 досъдебни производства са формирани за седмица при акцията против пазаруването на гласове в Бургаска област, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Най-много досъдебни производства има в община Бургас-8, по 2 в общините Средец, Руен и Несебър и по 1 в Камено в Карнобат.

Между 40 и 100 лв. “струва “ гласът в региона, изясни старши комисар Калоян Калоянов, представен от БНР.

“Това са на първо място обещания за разплащане или преди или в изборния ден или директно след него. Като формата на “овъзмездяване “ на този тип следен избор е най-различна-парични средства, хранителни артикули, опрощаване на вноски по заеми или вересии. “

Направени са инспекции на рискови занятия, които могат да провокират следен избор.

Проверени са къщи за разпределяне на микрокредити поради постъпили данни за влияние върху длъжници по тези заеми и опрощаване на част от тях за гласоподаване за избрана политическа партия или претендент.

Направени са още инспекции на заложни къщи и търговски обекти, предоставящи хранителни артикули на вересия, за които има данни, че е допустимо да бъде манипулиран вота на получателите на тези хранителни артикули.

За седмица взаимните дейности на територията на бургаския квартал " Победа " с Национална агенция за приходите са водели до запечатването на 6 търговски обекта.
Работи се и в нова посока.

“Установявахме и случаи, в които вероятно е допустимо снабдяването с дърва да бъде подбудено от това да се реализира напън върху хората за следен избор, невъзможността сега от приемането на дърва в доста обитаеми места да се употребява ", разяснява Калоянов.

Акцията ще продължи и пред идната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР