16 български и румънски фирми представиха възможности за заетост в

...
16 български и румънски фирми представиха възможности за заетост в
Коментари Харесай

Борса за устойчиво развитие срещна бизнеса и търсещите работа в трансграничния регион България - Румъния



16 български и румънски компании показаха благоприятни условия за претовареност в областта на туризма, осведомителните технологии и селското стопанство на Трудова борса за стабилно развиване, която се организира на 26 октомври 2018 година в гр. Видин. Целта на борсата е да усъвършенства изискванията за продан на работна ръка сред двете страни, както и да насърчи повишението на квалификацията в трите бранша.
Борсата беше открита с приветствен адрес от Областния шеф на област Видин – госпожа Албена Георгиева, която приветства самодейността и пожела триумф на търсещите работа безработни. Председателят на УС на РАБЦ-Видин, уредник на събитието, госпожа Ваня Цакинска акцентира смисъла на трудовите тържища за стимулиране на пазара на труда и обмяна на отзиви и хрумвания сред работодатели и търсещи работа.
По време на борсата бяха показани Онлайн обучителна платформа за стабилно развиване (www.sem-centres.eu), предлагаща гратис образование в секторите туризъм, осведомителни технологии и селско стопанство, както и Виртуалният център за стабилно развиване (www.virtual-sem-centre.eu), който съдържа информация за свободни работни позиции и опция за търсене на фрагменти, минали през обучителните курсове. Г-жа Десислава Йорданова, Председател на УС на Национален туристически клъстер „ Българският справочник “, подчертава върху високото качество на просветителните материали и изгодите от сполучливото довеждане докрай на образованието.
Събитието е част от осъществяването на дейностите по план „ Трансгранични центрове за устойчива претовареност в областите на осведомителните технологии, туризма и селското стопанство “, с акроним SEM—CENTRES, MIS code ROBG – 144, реф. номер 16.4.2.077, финансиран по стратегия Interreg V-A Румъния-България от Европейския фонд за районно развиване.
Партньори по плана са: Трансгранична асоциация E(quilibrum) Околна среда (CBAEE) - Крайова, Румъния; Национален Туристически Клъстер „ Българският справочник “ - София, България; Регионален Агробизнес Център-Видин - Видин, България.

www.interregrobg.eu
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР