16,8 млн. лева е проектобюджетът на Община Варна във функция

...
16,8 млн. лева е проектобюджетът на Община Варна във функция
Коментари Харесай

Ето колко пари ще похарчи Варна за култура тази година

16,8 млн. лв. е проектобюджетът на Община Варна във функционалност " Почивно дело, просвета и религиозни действия ". Заради преходния излишък той е малко по-висок от миналата година, стана ясно на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет - Варна, на което беше разисквана и утвърдена финансовата рамка.

За културни събития, празници и естетизация на градската среда са заделени близо 3,7 млн. лв.. В тази сума влиза бюджетът за фонд " Култура ", който тази година е размер на 1 млн. лв.. С част от тях Варна ще подкрепи осъществяването на културната стратегия на българското европредседателство.

За реализация на програмата за ново паметниково и монументално създаване на града са планувани малко над 425 хиляди лв.. С 200 хиляди лв. от тях ще бъде построена Алея на варненската памет, която ще се състои от 10 паметника. В бюджета са планувани също средства за пластики на кметовете Иван Церов и Михаил Колони, за композицията " Очакване " на Вълнолома, както и за статуя, отдадена на европейската принадлежност на България.

Членовете на комисията предвидиха в бюджет 2018 и средства за закупуване на гориво за част културните институти на Варна. Общината ще заплати общо 60 000 литра гориво за двете здания на Театрално-музикалния продуцентски център и 18 000 литра за Кукления спектакъл.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР