16, 5 милиона лева са инвестирали в екологична устойчивост само

...
16, 5 милиона лева са инвестирали в екологична устойчивост само
Коментари Харесай

Над 17 милиона лева инвестираха в по-добра среда за живот 6 от най-големите търговски вериги

16, 5 милиона лв. са вложили в екологична резистентност единствено за последната година шест от най-големите търговски вериги у нас - Billa, dm, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage и T MARKET. Отделно те са дарили над 1 милион лв. в поддръжка на над 50 обществени начинания, водени от устрема да се усъвършенства живота на хората в България. Това демонстрират огласени през днешния ден данни от анкета, извършена измежду членовете на Сдружението за съвременна търговия (СМТ) Billa, dm, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage и T MARKET за интервала 01 юли 2018 година – 30 юни 2019 година. Участниците в анкетата са измежду най-големите ритейл компании у нас с общ пазарен дял от над 30% в бранша на търговията с бързооборотни артикули.

През разнообразни начинания и политики фирмите са работили интензивно за понижаване на екологичното влияние и въглеродния отпечатък от активността си, за стимулиране на стабилно ползване и поддръжка на начинания за понижаване на замърсяването на планетата. Така например  Kaufland България е първата компания в ритейл бранша на световно равнище, която сертифицира всеки собствен хипермаркет по EDGE стандарта на Световната банка, подтикващ построяването на енергийно ефикасни здания. Всеки новоизграден или осъвременен обект от веригата разполага със система за комбинирано отопление и изстудяване, съвременна енергийноефективна хладилна апаратура, както и напълно енергийноефективно осветяване. Освен това, в новите филиали се конфигурират и станции за гратис зареждане на електрически автомобили.

Сериозни ивестциии в енергийна успеваемост осъществя и Lidl.

Към момента всички 99 филиала и 2 складови бази на Lidl са сертифицирани по ISO 50001 и EDGE за енергийна успеваемост и зелено строителство. Освен това всички новопостроени филиали са оборудвани със сградни съоръжения BMS (Building Management System). Те употребяват до 30% по-малко сила. Първият от тях беше сертифициран с най-високото допустимо равнище, “Изключително “ по английския стандарт BREEM за оценка на постройките съгласно правилата на стабилно развиване, екологични и енергийни характерности, прилаган в международен мащаб. Компанията понижи и потреблението на електричество като подмени осветителните тела с високоефективни LED осветителни системи и вкара поделектромери за надзор на основните електромери в магазините си. Lidl поддържа и „ зелената “ подвижност с слагането на зарядни станции за гратис зареждане на електрически автомобили във филиалите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР