16,313 декара в местността „Капсида” край Пловдив за 161 130

...
16,313 декара в местността „Капсида” край Пловдив за 161 130
Коментари Харесай

Архитект се сдоби с 16 дка имот край Пловдив от военните на цената на апартамент

16,313 декара в местността „ Капсида” край Пловдив за 161 130 лв.. Тази договорка ще бъде изповядана след търг в Министерството на защитата. От тази оферта ще се възползва архитектът Йордан Терзийски, който е взел участие в търговете на МО, само че е бил класиран на второ място за парцела. Първата компания обаче се е отказала и по този начин тя бе избрана за победител в търга, написа Trafficnews.bg.

През лятото военните оповестиха първите спечелили в огромната ликвидация на парцели. Тогава от МО оповестиха търговете за 17 парцела в цялата страна, като размера им варира от 3 до 1124 декара, а началните тръжни цени стартират от 37 500 лв. и стигат до 2,5 млн. лв..

Първите трима спечелили бяха за трите терена край Пловдив, които са част от индустриалните зони на общините.

Два от парцелите се намират в местността „ Капсида”, община Куклен, където се намира новата Промишлена-търговска зона – източно от град Куклен като свършва след землището на общината.Другият бе в село Караджово, община Садово. Всичките парцели са вписани като с отпаднала нужда за армията.

Най-големият от трите парцела бе край Куклен с повърхност от 115 дка, като началната му тръжна цена бе 265 310 лв., а стъпката за наддаване бе 6000 лв.. Победителят в този търг със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов е компанията „ Агро Търговия” ООД с шефове Пламен Панчев и Илиан Лангаров.

Фирмата бе оповестена за победител с предлагането от 829 072 лв. за апетитния парцел. По закон тези покупко-продажби не се таксуват с Данък добавена стойност.

Тогава бе разгласен още един победител за терена от 16,313 дка в лицето на компанията „ Лъч Трейд” с шеф Лъчезар Гроздев с оферта от 256 840 лв.. Собственикът на компанията Ботьо Солаков обаче се е отказал и преди дни министърът на защитата е подписал нова заповед.

С нея се дефинира компанията „ Арт Естейт” за победител в търга с препоръчана цена от 161 130 лв.. Управителят на сдружението е арх. ЙорданТерзийски, а компанията се занимава със строителство и недвижими парцели.

В същото време в местността „ Капсида” стартират да се построяват от ден на ден фабрики за десетки милиони, а цената на земята пораства ежемесечно. Сделката е безусловно на безценица, поради цените на парцелите там.

Освен парцелите край Пловдив, в програмата на Министерството на защитата е заложено продажбата на 60 дка квартал Гладно поле в Пловдив. Бившият кметът Иван Тотев искаше да построява втори градски център там, само че влезе в спор с министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Все още не е ясна ориста на тези 60 дка, а Община Пловдив стартира да построява инфраструктура в 16-те декара дадени от военните в зоната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР