16+1“ е формат, който цели укрепването на Европа. Това каза

...
16+1“ е формат, който цели укрепването на Европа. Това каза
Коментари Харесай

Борисов посочи целите на форматът „16+1“ и обясни кое е най-важното!

„ 16+1 “ е формат, който цели укрепването на Европа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „ 16+1 “, съобщи „ Фокус “.

„ Фактът, че този бизнес конгрес стартира с 1500 компании от всички страни, които са тук, тъкмо дава отговор на логото за задълбочаване на откритото, прагматичното съдействие за приобщаващ разцвет. Това е седма от нашите срещи в този формат, който цели укрепването на Европа. Той не ни разделя – в противен случай, дава още повече благоприятни условия тези, които сме по-назад, по-късно сме се включили към Европейски Съюз, по-бързо да наваксаме изоставането. Да успеем да финансираме и приключим общи планове за съгласуваност, по които няма пари по кохезионната политика или не съставляват интерес за Европейски Съюз все още “, съобщи Борисов.

„ Мисля, че с тези си послания би трябвало да успокоим всички в Европа, които смятат, че тези срещи не са потребни за Европа “, добави той.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов означи от своя страна, че впечатляващото наличие на форума на представители на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за възходящия интерес и капацитета за развиване на още по-мащабното партньорство сред фирмите от тези страни и реализирането на повече взаимни планове.

" Отдаваме значимо значение на самодейността като доста добра основа за разширението на съдействието с китайската страна в области от съвместен интерес, като високите технологии, вложенията, индустриалното партньорство, смесените предприятия, селско стопанство, инфраструктура и превоз, енергетика, туризъм и така нататък “, добави той, като акцентира, че това ще са и главните тематики на идния бизнес конгрес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР