157 души се обединиха в колективен иск срещу НАП след

...
157 души се обединиха в колективен иск срещу НАП след
Коментари Харесай

Колективен иск срещу НАП от над 150 души

157 души се сплотиха в групов иск против Национална агенция за приходите след теча на данни от приходната организация, заяви Нова телевизия.

Те желаят по 1000 лв. поръчителство.

От адвокатската фирма, която ще води делото, единствено една адвокатка не е пострадала от теча на данни, по тази причина тя ще води делото. " Точната догадка е " субективно сливане на искове ". В него може да се включват в допълнение участници. Всеки потърпевш може да реши дали да заведе самостоятелен иск или да се групира с други потърпевши на този принцип ", обясниха юристите.

" 1000 лв. е цената на желае, която сме определили въз основата на неимуществените вреди, които твърдим да са претърпени от лицата. Идеята е такава, че когато съдът присъжда обезщетение за неимуществени вреди, го присъжда по правдивост ", допълниха от адвокатската фирма.

Възможно е другите участници в желае да получат разнообразни размери на компенсацията. А процесуалния прийом за определянето на подобен са свидетелските показания.

Другата специфичност е, че персоналните данни на обособените жители, които са изтекли, са с друг размер. Напълно допустима е и кражбата на идентичност.

Припомняме, откакто се разбра, че са изтекли персоналните данни на над 5 млн. български жители поради неопазена база данни, шефът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова съобщи, че взела тежко решение да не приключва отпуската си.

Два дни по-късно - 31 юли, финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че от Национална агенция за приходите желае решения, а не оставки.

Въпреки уверенията му, бяха уволнени двама от шефовете на компютърни отдели.

На Приходната организация бе наложена санкция от 5,1 млн. лева, която Национална агенция за приходите оспорва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР