156 млн. лв. ще бъдат пренасочени за изпълнението на новата

...
156 млн. лв. ще бъдат пренасочени за изпълнението на новата
Коментари Харесай

Помощта за затворените бизнеси - между 10 и 20 процента от загубените обороти

156 млн. лева ще бъдат пренасочени за осъществяването на новата антикризисна мярка в поддръжка на затворените със заповедта на здравния министър бизнеси в страната.
Помощтта ще бъде диференцирана, според от изгубените обороти, заяви министърът на стопанската система, представен от БНР.
Две ставки - 10% или 20% от изгубените обороти според от степента, в която са наранени бизнесите, са договорили работодателите и властта.
" Съответно 20 за дейностите, които са отвън търговията, и 10 за търговията " - изясни Васил Велев от.
 Постоянна нормативна уредба за спешни обстановки желаят АИКБ и КНСБ Постоянна нормативна уредба за спешни обстановки желаят АИКБ и КНСБ
Асоциацията на индустриалния капитал(АИКБ) и КНСБ оферират в Кодекса на труда да се вкарат понятието насилствен престой за работода...
Засегнатите бизнеси ще подават заявките си през Национална агенция за приходите, като задачата е мярката да се ползва още от идващите дни, добави министър Лъчезар Борисов.
" Това, което сме планували - насочваме 156 милиона лв., само че дано да забележим упованията, анализите, това, което все още се чака за бизнеса е, че към 1 милиард лв. обороти могат да бъдат наранени, само че това е диалог, който водим с бизнеса всекидневно ".
Парите ще дойдат от оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", заяви министърът на стопанската система Лъчезар Борисов пред отрасловата парламентарна комисия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР