155 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 4 лица и

...
155 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 4 лица и
Коментари Харесай

4-ма загинали и 51 ранени при 155 катастрофи във Видинско от началото на годината

155 пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 4 лица и 51 са ранени са станали по пътищата на област Видин през първото полугодие на 2020 година. През 2019 година за същия интервал ПТП-тата са 197, при които са починали 3 лица, а 46 са ранени. "Тежките катастрофи са с понижение, само че има нарастване при броя на починалите и ранените... " Това стана ясно по време на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата. В него взе участие и заместник-председателят на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева.
"Въпреки постигнатите резултати, в съпоставяне със прилежащите области в района, следва да се подхващат спомагателни дейности за предварителна защита, изключително с оглед увеличаващия се трафик ", акцентира тя. По думите ѝ Видин е и измежду областите, в които по време на изключителното състояние не се е следило понижение на пътния травматизъм.
Затегнат е контролът при изпитите на кандидат-шофьорите, изясни началникът на регионалния отдел "Автомобилна администрация " Красимир Живков.
"През първото полугодие на на практика изпит са се явили 631 претенденти. 65 % от тях са издържали, а в същия интервал на 2019 година успеваемостта е била 74% ", сподели още той.
Четири сектора с централизация на пътно-транспортни катастрофи по интернационалния път Е-79 сред Димово и Медовница са обезопасени тази година, уточни Беатрис Иванова, основен експерт във Областното "Пътно ръководство ". Тя добави, че бюджетът за ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура тази година е стеснен. За тази активност са обезпечени едвам 350 000 лв..
Екипи и техника на видинската противопожарна работа са взели участие в почистването на пътната настилка и са помогнали при общо 41 пътни катастрофи от началото на годината. Това обаче е обвързване на Областното "Пътно ръководство ", подсетиха от Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата ", а не на пожарната. Анжелина Тотева и регионалният шеф Момчил Станков имат и други забележки към работата на пътното ръководство. "Бих желал да знам какви ограничения са подхванати, с цел да се лимитират ПТП-тата и къде е ролята на Областно "Пътно ръководство " в предварителната защита за сигурност? ", попита Станков.
"Очаквах, че ще има повече информация и повече аналитична част, тъй като от това, което казахте, не стана ясно по какъв метод Областно "Пътно ръководство " спомага за пътната сигурност, а интензивността на трафика е много висока и имате значително задания ", съобщи Тотева и посъветва членовете на комисията да показват освен статистика, а и разбор за аргументите за пораждане на злополуките по видинските пътища и какви ограничения би трябвало да се вземат.
"На Община Видин бих обърнала внимание, че няма разбор за ПТП-тата и ограниченията, които бихте подхванали за усмиряване на зони, за обезопасяване на пространствата към детските градини и учебните заведения, осветление на пешеходни пътеки, премаркиране и така нататък Пътната сигурност зависи от всяка една институция в региона. Надявам се да успеем дружно да понижим броя на жертвите и ранението по пътя. Да не забравяме, че тазгодишното мото на акцията е "На пътя животът е с преимущество ", предложи заместник-председателят на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР