152 достигна броя на арестуваните в Париж в рамките на

...
152 достигна броя на арестуваните в Париж в рамките на
Коментари Харесай

Над 150 са вече арестуваните в Париж

152 доближи броя на задържаните в Париж в границите на акцията на „ Жълтите жилетки “ и шествието за отбрана на климата, заяви РИА Новости. По-рано се съобщаваше за 106 арестувани.
В събота, в региона на площад Мадлен във френската столица стартира забранен митинг на придвижването на „ Жълтите жилетки “. Полицията се опита да изтласка хората от площада, само че те отхвърлиха, влязоха в словесна престрелка със чиновниците на реда и се наложи използването на сълзотворен газ, оповестява БГНЕС.
По-късно в Париж стартира многохилядно шествие в отбрана на климата, към което се причислиха и част от протестиращите „ жълти жилетки “. Организаторите на митинга приканиха стачкуващите в отбрана на климата да се разотидат след конфликти сред полицията и радикални деятели, които съгласно управляващите са се внедрили в мирната проява. 
„ Не поемайте опасности и напуснете митинга за климата. Условията за кротичък митинг не са налице “, написа в Туиътър придвижването Грийнпийс, съорганизатор на събитието. Друг от уредниците „ Младежи за климата “, също прикани стачкуващите да се приберат по домовете си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР