151-ата годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил

...
151-ата годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил
Коментари Харесай

Пловдивчани ще почетат 151 години от трагичната гибел на Левски

151-ата годишнина от трагичната крах на Апостола на Свободата Васил Левски ще бъде почетена на 19 февруари в Пловдив.

В 10:00 часа в храм „ Св. Св. Петър и Павел “ ще бъде отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – ръководител на храм „ Св. Св. Петър и Павел “, каквато е традицията от години в този ден. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – роднина на Апостола и Общински комитет „ Васил Левски “.

В 11:00 часа стартира поклонението пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика с присъединяване на представителни военни формирования – почетна рота, боен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „ Васил Левски ” и Комитет „ Родолюбие ”.

Водещ на възпоменанието във връзка годишнината ще е Златко Павлов . Слово пред паметника ще произнесе Маги Стоева, ученичка в XII „ б “ клас на ОМГ „ Акад. Кирил Попов “- Пловдив. Церемонията приключва с полагане на венци и цветя на паметника на Апостола и едноминутно безмълвие.

За да почетат делото и паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски се чака да участват кметът на Община Пловдив, Областният шеф, ръководителят на Общински съвет-Пловдив, военачалник – майор Явор Матеев – пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната администрация, кметове на региони, публичният медиатор на община Пловдив, просветителни и културни институции, политически и публични организации, жители и медии.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР