1500 оръжия, 50 000 патрони, повече от 100 бомби, минохвъргачки

...
1500 оръжия, 50 000 патрони, повече от 100 бомби, минохвъргачки
Коментари Харесай

Сърбия се разоръжава – върнаха 1500 оръжия, 50 000 патрони, 100 бомби

1500 оръжия, 50 000 патрони, повече от 100 бомби, минохвъргачки и други оръжия са били непринудено предадени в Сърбия след двете нещастия от предходната седмица, когато седмокласник умъртви в Белград осем възпитаници и охранител, а ден по-късно 21-годишен мъж лиши живота на други осем души край град Младеновац.

Разоръжаването е една от ограниченията, оповестена от президента Александър Вучич.

Хиляди се включиха нощес в митинга „ Сърбия против насилието “, проведен от опозицията в центъра на Белград.

Сред настояванията на протестиращите са неотложно прекъсване на по-нататъшното поощряване на насилието в медиите и общественото пространство, промяна на Съвета на регулаторния орган за електронни медии, закриване на печатни медии и таблоиди, насърчаващи ненавист и принуждение и непрестанно нарушаващи журналистическата нравственос, както и отнемането на националните честоти на малките екрани, които предизвикват насилието.

Опозицията упорства също по този начин и оставките на министъра на вътрешните работи Бранислав Гашич и на шефа на Агенцията за сигурност и информация (БИА) Александър Вулин.

Според депутата от Демократическата партия Сърджан Миливоевич в шествието са взели участие 50 000 души. Президентът Вучич обаче твърди, че те са били не повече от девет хиляди.

„ Протестът се сведе до „ чиста политика “. Ставаме очевидци на нещо ново в политическата процедура на Сърбия, нещо, което е „ най-бруталният метод за корист с възприятията на хората “… Не е проблем държавното управление да подаде оставка, само че няма да позволим опозицията да ръководи една година в служебно държавно управление и едвам тогава да се отиде на избори. Да бягаме от страхливците? Посветих живота си на тази страна. Няма да отстъпим. Пак ще отидем на избори. Не мисля, че са положително решение, само че в никакъв случай няма да избягаме от тях “, сподели Вучич.

Етикети: Александър Вучичмасово убийствопротестСърбия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР