1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди почитатели изпратиха в

...
1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди почитатели изпратиха в
Коментари Харесай

Хиляди готвачи изпратиха "Папата на френските гастрономи"

1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди фенове изпратиха в последния му път Пол Бокюз, именуван " папата на френските гастрономи ". Хората като него не се оплакват, те се почитат, сподели един от тях. Пол Бокюз умря на 91 години на 20 януари в родната си къща в тогавашно село, в този момент предградие на Лион, оповестява Българска национална телевизия.

Виртуози в кулинарията и елементарни фенове отдадоха последна респект на Мосю Пол, както го назовава целият свят в катедралата Сен Жан в Лион.

Вътрешният министър на Франция Жерар Колон и някогашният външен министър Лоран Фабиюс, последовател на гастрономо дипломацията също участваха. Пол Бокюз, издигнал изкуството в кухнята на международно равнище, е считан за създател на " новата кухня ", която държи на качеството на продуктите и за която той споделя, че е нищо в чинията и всичко в сметката. Ресторантът му над родната му къща е измежду дребното с три звезди Мишлен. Супа от трюфели Валери Жискар Дестен, филе от калкан с юфка или краве сирене от региона на Гренобъл, а за десерт ванилов сладолед, е идеалното за маестрото меню.

Трябва да бъдем деликатни - когато си мислим, че сме съумели, сме се провалили. Трябва постоянно да сме по-добри, споделя Бокюз, джентълмен на почетния Легион и на чието име е премията на неофициалния международен шампионат за готвачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР