1500 лева/месечно безлихвени кредити ще дава държавата на хора, които

...
1500 лева/месечно безлихвени кредити ще дава държавата на хора, които
Коментари Харесай

Отпускат безлихвени кредити по 1500 лева на самоосигуряващите се лица - ще ги връщат до 10 години

1500 лева/месечно безлихвени заеми ще дава страната на хора, които са в неплатен отпуск, както и на самоосигуряващи се лица. Такова решение е било гласувано на изключително заседание на Бюджетната комисия през днешния ден съобщи ръководителят ѝ Менда Стоянова.

Това става допустимо с нарастване на капитала на Българската банка за развиване. Имаме 1 милиард и 400 хиляди, изясни Менда Стоянова. 

Гратисният интервал за погасяване на заемите ще е от 3 до 5 години, а крайният период за погасяване – 10 години. Хората ще могат да се възползват от безлихвените заеми в три следващи месеца от 1500 месечно. 

Пакетът включва и тласъци за бизнеса. Ще бъдат отпускани безлихвени заеми и за дребни предприятия в размер на до 100 хиляди лв., още веднъж с гратисен интервал от 5 години и период - 10 години.

Това ще даде опция на по-малките бизнеси да оцелеят и да се възстановят от рецесията, изясни Менда Стоянова.

Тя не пропусна да означи, че гласуваните ограничения са надалеч по-работещи от препоръчаните от Българска социалистическа партия за тъй наречените погашение на минимална заплата на всички.

" Предвидихме още една опция, ориентирана към селското стопанство и безработните да работят в стопанствата, без да губят правото си на обезщетение ", уточни Стоянова. 

Бюджетната комисия е гласувала още съкращаване на санкциите по ограниченията против COVID-19, които досега бяха 5000 лв., както и смяна в схемата 60/40 финансиране на заплатите на служащите, като към този момент мярката ще включва и осигуровките на чиновниците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР