1500 фалшиви сигнала на спешния телефон 112 от началото на

...
1500 фалшиви сигнала на спешния телефон 112 от началото на
Коментари Харесай

1500 фалшиви сигнала на телефон 112 от началото на годината

1500 подправени сигнала на незабавния телефон 112 от началото на годината. Това демонстрира инспекция на NOVA. Въпреки че законът планува санкции от 2000 до 20 000 лв., случаите, които стигат до съд са в пъти по-малко. 

``
реклама

Всеки ден в Съдебната палата в София се преглеждат към 300 каузи. Освен наказателни проблеми  магистратите вземат решение и търговски разногласия за милиони. Там време за отсрочване няма, тъй като всяка минута е пари. Според статистиката точно Съдебната палата най-често е обект на офанзива. Фалшивите сигнали са най-вече за бомби.

„ Това са хората, които протягат ръка на медици. Това са хората, които късат пагони на служители на реда. Това са хората, които атакуват кадровите ни бойци. Тези хора търсят възмездие “, изясни психологът Младен Владимиров.

За да не се основава безпорядък, има написан и непоколебим проект за деяние. Изходите за евакуация, да вземем за пример, са 7.

„ Законът е разписал много строги наказания за хората, които целеустремено злоупотребяват с услугата. Глобата е в размер от 5000 до 10 000 лева Когато към този сигнал са мобилизирани екипи за незабавно реагиране, тогава санкцията е сред 10 000 и 20 000 лева “, сподели представителят на 112 Дани Недялкова.

Осъдените обаче са малко. Един от последните случаи е с мъж от луковитско село. В рамките единствено на 24 минути той звъни 7 пъти на незабавния телефон. Всеки един сигнал се оказва подправен, а мъжът става все по-изобретателен и подава всевъзможни сигнали от кражба до  убийство. Измамникът обаче се спогажда с прокуратурата и се измъква единствено с пробация. Общо за последните две години единствено в София прокуратурата е работила по 100 сходни каузи.

Според психолози най-често тези, които заблуждават 112, са хора, гневни на институциите. А някои го вършат за развлечение след приложимост на алкохол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР